Stoves biedt je twee jaar zekerheid

Stoves produceert fornuizen van een hoge kwaliteit. Daarom krijg je de eerste twee jaar volledige garantie op onderdelen, voorrijkosten en arbeidsloon en het 3e t/m 5e jaar volledige garantie op alle onderdelen.

 

Wat te doen bij een storing of mankement

1. Controleer of het fornuis goed is aangesloten. De juiste aansluitschema’s kunt u op deze website terugvinden onder de tab “Aansluitschema’s” (Klantenservice pagina).
2. Lees aandachtig de handleiding door om zeker te zijn dat het fornuis juist ingeschakeld is. De volledige – en verkorte gebruiksaanwijzingen kunt u terugvinden bij de tab “Handleidingen” (Klantenservice pagina).
3. Is na bovengenoemde controle het mankement nog steeds niet verholpen? Stoves helpt u graag bij het oplossen van storingen en de afhandeling van klachten. Ook voor technische ondersteuning kunt u bij ons terecht. Storingen en eventuele vragen kunt u hier direct melden.
4.STORINGEN VOOR BELGIË kunnen gemeld worden via de volgende linkhttps://www.servicecentrale.com of per mail: info@servicecentrale.com (alleen voor serviceverzoeken in België)

Klachtenformulier (alleen te gebruiken voor service aanvragen in Nederland!)

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.