Heb je een nieuwe oven nodig of wil je voor de eerste keer een oven kopen? Een oven aanschaffen is een grote aankoop en daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Waar ga je de oven voor gebruiken en hoeveel ruimte heb je nodig? In deze blog behandelen we een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van een oven.

8 Belangrijke factoren om op te letten bij de aanschaf van een oven

 1. Het type oven

Er zijn verschillende soorten ovens. Bekijk dit van tevoren goed en bepaal welke oven aan jouw behoeften voldoet.

 1. Grootte en capaciteit

Bepaal ook van tevoren hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in jouw keuken voor de oven en wat voor inhoud de oven moet hebben. Op basis daarvan kun je een geschikte oven kopen.

 1. Energie-efficiëntie

Tegenwoordig is energie-efficiëntie erg belangrijk om zo voordelig mogelijk energie te verbruiken. Een energiezuinige oven kan op lange termijn flink kosten besparen.

 1. Verwarmingstechnologie

Er zijn verschillende verwarmingstechnologieën voor ovens. Elke technologie heeft zo zijn voor- en nadelen. Kies een verwarmingstechnologie die bij jou kookvoorkeuren past en uiteraard welke mogelijkheden qua energiebronnen er zijn.

 1. Functies en instellingen

Een oven biedt vaak verschillende functies en instellingen. Kies voor jezelf van welke functies jij graag gebruik wilt maken en beslis op basis daarvan welke oven je wilt aanschaffen.

 1. Veiligheidsvoorzieningen

Veiligheidsvoorzieningen zijn, vooral met kinderen, erg belangrijk. Kies een oven die veilig is voor jezelf en als voor kinderen.

 1. Prijs en budget

Bepaal van tevoren een budget en kies op basis daarvan een oven uit die bij jouw behoeften past.

 1. Garantie en service

Controleer of de garantievoorwaarden goed zijn in het geval er problemen zijn na de aankoop.

Oven kopen

De ovens van Stoves

Ben je op zoek naar een oven van Stoves, dan heb je tal van mogelijkheden. Op basis van bovenstaande factoren kun je een gerichte keuze maken tussen de ovens die de volgende eigenschappen hebben:

 • De fornuizen zijn 60 cm, 90 cm, 100 cm en 110 cm breed
 • De oven is voorzien van een inductie- of gaskookplaat met vijf tot zeven kookzones
 • Met twee tot vier ovens kun je meerdere ovengerechten tegelijkertijd bereiden

Het leuke aan de ovens van Stoves is dat ze energievriendelijk, praktisch en supermooi zijn. Ze vallen echt op in de keuken en bepaalde modellen zijn in iedere RAL-kleur verkrijgbaar. Erg leuk als je graag iets anders wilt dan een ‘standaard’ uitvoering. Er zijn fornuizen in een industriële stijl, maar ook een landelijke, moderne, stoere of strakke stijl. Wil jij een oven kopen in combinatie met een fornuis? Bij Stoves ben je daarvoor aan het juiste adres!

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

Waarom kiezen voor inductie