Ben je op zoek naar een nieuw fornuis en twijfel je of je een gas- of een inductiefornuis moet nemen? Beide opties hebben voordelen en ondanks dat inductie vele voordelen heeft, is een gasfornuis ook nog populair. In deze blog staan zes redenen waarom je voor inductie moet kiezen.

Waarom moet je kiezen voor inductie?

  1. Koken met inductie is de meest zuinige manier om te koken.
  2. Inductie werkt snel. Een goed voorbeeld hiervan is dat een pan water twee keer zo snel kookt als op een gasfornuis.
  3. De kookplaat met inductie werkt alleen als er een pan op staat. Zodra je de pan eraf haalt, dan schakelt de plaat zichzelf uit.
  4. Een inductiekookplaat is makkelijk schoon te maken.
  5. De lucht in je woning is een stuk schoner doordat er geen verbrandingsgassen vrijkomen.
  6. Een inductiefornuis is een stuk veiliger doordat er geen gas gebruikt wordt, de meeste modellen schakelen zichzelf uit en de zones koelen snel af.

Dit zijn de grote voordelen van koken op een inductieplaat. Houd er wel rekening mee dat je voor een inductiefornuis specifieke pannen nodig hebt. Ook is de aanschafprijs van een inductiefornuis iets hoger in vergelijking met een gasfornuis. Wel is het zo dat een inductiefornuis energie efficiënt is en hierdoor verdien je dit op lange termijn terug.

Waarom inductiefornuis

Hoe werkt een inductiefornuis?

Een inductiefornuis bestaat uit een glazen kookplaat met daarachter een spoel van koperdraad. Als je het fornuis inschakelt en een voor inductie geschikte pan op het fornuis zet, dan wordt er een elektrische stroom door de koperen spoel gestuurd. Dit wekt elektrische stroom op in de pan en hierdoor wordt het verwarmd.

Een gasfornuis verliest veel warmte aan de omgeving. Een inductiefornuis verwarmt enkel de pan en de inhoud en hierbij gaat er weinig energie verloren aan de omgeving. Het energieverbruik is hierdoor aanzienlijk lager. Ten slotte is de werking van een inductiefornuis ook zeer milieuvriendelijk. Een inductiefornuis biedt efficiënte verwarming en hierdoor is het energieverbruik laag en hiermee ook zeer milieuvriendelijk.

Inductiefornuizen van Stoves

Een inductie fornuis dat praktisch en mooi is, dat klinkt als een droom. Bij de inductiefornuizen van Stoves is het mogelijk! De inductiefornuizen van Stoves zijn altijd in combinatie met minimaal twee ovens en tot zelfs vier ovens. Alle Stoves ovens hebben energielabel A en dankzij de compacte afmeting hebben ze een snelle opwarming en zijn ze extra energievriendelijk.

Ze zijn er in een industriële, landelijke, moderne, stoere en strakke stijl. Zo is er altijd wel een inductiefornuis dat goed in jouw keuken past! Wil je graag wat meer luxe? Kies dan een inductiefornuis uit onze deluxe assortiment. Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer informatie wilt over de verschillende modellen in ons aanbod.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

Oven kopen header