Het klaarmaken van lekkere gerechten of het zetten van een verse kop koffie doe je het liefst in een keuken die van alle gemakken is voorzien. Ga je de keuken opnieuw inrichten of staat er een grondige verbouwing op de planning, dan is het belangrijk om van tevoren goed na te denken wat je in je nieuwe keuken absoluut niet kan missen. In deze blog lopen we samen met jou het lijstje bij langs met keukenapparaten die je nodig zult hebben.

Van grote tot kleine apparaten, bepaal aan de hand van de blog welke keukenapparaten noodzakelijk zijn in jouw nieuwe keuken en welke apparaten een welkome aanvulling zijn.

Uitgebreid koken met fornuis en ovenkeukenapparaat gasfornuis

Houd je van koken of wil je je gezin iedere dag een gezonde maaltijd voorschotelen? Verse gerechten kun je niet klaarmaken zonder een goed fornuis. Zeker wanneer je graag uitpakt met allerlei bijgerechten of als je ervan houdt nieuwe recepten uit te proberen, een royaal fornuis met in ieder geval vijf kookzones is dan een vereiste.

Het eten maak je niet alleen klaar op het fornuis. Ook de oven is een veelgebruikt keukenapparaat dat je echt nodig hebt. Voor smaakvolle lasagnes, een eigengemaakte pizza en de heerlijke taarten die je geregeld bakt, zonder oven in de keuken voel jij je niet thuis. Nu nog bepalen hoeveel ovenruimtes er nodig zijn om ongestoord allerlei creatieve baksels klaar te maken.

Eten optimaal bewaren in een koel-vriescombinatie

Het tweede keukenapparaat dat je nodig hebt, is natuurlijk een koelkast. Logisch, want je wilt je eten en drinken goed kunnen bewaren. Maar de ene koelkast is de andere niet, dus investeren in dit keukenapparaat is erg belangrijk. In de eerste plaats wil je genoeg ruimte hebben in de koel-vriescombinatie, zodat je bij wijze van spreken voor een aantal weken voorradig bent. Daarnaast is het essentieel dat de temperatuur correct is afgesteld en dat de koeling zijn werk naar behoren doet. Je moet er toch niet aan denken dat je de koelkast tot de nok toe hebt gevuld, maar dat de producten door te veel vocht of een te hoge temperatuur niet goed bewaard worden?

Automatisch afwassen met een vaatwasser

Heb je kinderen die wat ouder zijn, dan kan een corveerooster na het avondeten een effectieve oplossing zijn. Tenzij je nog steeds te veel toezicht moet hebben op wat er in de keuken gebeurt en moet controleren hoe schoon de vaat daadwerkelijk is geworden. Wil je voorkomen dat je alsnog de afwas overneemt, dan is de vaatwasser een echte uitkomst. Het is een luxe maar zeker onmisbaar keukenapparaat dat je nodig hebt.

Wijn altijd op temperatuur in een wijnklimaatkastkeukenapparaat wijnklimaatkast

Een andere luxe keukenapparaat zal iedere wijnliefhebber aanspreken. Je favoriete wijn drink je immers op de juiste temperatuur, zodat de smaak nog beter tot zijn recht komt. In een wijnklimaatkast in je keuken bewaar je je wijnen altijd op de gewenste temperatuur. De slimme indeling van de wijnklimaatkast zorgt ervoor dat je de witte wijn en rosé gescheiden houdt van de rode wijn. Met de temperatuurregeling stel je de temperatuur van de compartimenten afhankelijk van elkaar in. Je wijn was al smaakvol, maar door de juiste temperatuur nóg aangenamer.

Snel iets opwarmen in de magnetron

Snel een maaltijd opwarmen of warme melk voor de kinderen klaarmaken, dat kan op zich prima in een pannetje op het fornuis. Gemakkelijker wordt het om een magnetron te gebruiken. Een aantal handelingen en een paar minuten wachten en de magnetron heeft zijn werk gedaan. Heb jij dit keukenapparaat nodig?

Elke ochtend verse koffie uit het koffiezetapparaat

Je ochtend is niet begonnen voordat je jezelf een kop koffie hebt ingeschonken. Het liefst een vers kopje dat onder je gloednieuwe koffiezetapparaat vandaan komt. Drink je graag koffie, dan heb je dit keukenapparaat absoluut nodig. Wat voor koffiezetapparaat wil jij op je aanrecht? Eén dat niet onderdoet voor een professionele barista-apparaat of ga je voor een handzaam te gebruiken percolator?

Welk keukenapparaat van Stoves heb je nodig?

Heb je kunnen bepalen welke keukenapparaten jij nodig hebt bij de inrichting van je keuken? Door de lijst in deze blog na te lopen, weet je precies wat je niet kunt missen zonder dat je iets over het hoofd ziet. Een deel van het keukenapparatuur is bovendien bij ons te verkrijgen. Bekijk ons assortiment met hoogwaardige keukenapparaten waarmee dagelijkse bezigheden in de keuken een stuk aangenamer en gemakkelijker worden. Heb je vragen over de keukenapparaten in ons assortiment? Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie en persoonlijk advies.

Keukenapparaat fornuis

 

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

inductie of gasVoordelen Stoves fornuis