Het jaar 2021 laten we bijna achter ons en 2022 staat alweer op ons te wachten. Ben je toe aan een nieuwe keuken volgend jaar? Dan kun je aan de hand van deze blog je alvast verdiepen in de keukentrends voor 2022. Ben jij benieuwd wat je veel gaat zien in de keukenwereld? Of heb je gewoon behoefte aan inspiratie, omdat je niet weet wat voor keuken je in huis wilt?

In deze blog geven we jou graag 5x inspiratie voor keukentrends in 2022 en hoe je voorloper kunt zijn op de trends.

Grijze keuken

Donkere en dan vooral zwarte keuken zag en zie je heel erg veel. Deze keukens maken echter plaats voor meer licht en rust in huis. Maak in 2022 daarom kennis met grijze keukens. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende grijstinten beschikbaar. Denk aan lichtgrijs of juist donkergrijs. Het is maar net wat er bij jou en het interieur past. Grijs is heel erg goed te combineren met verschillende interieurstijlen en daarom voor meerdere mensen een mooie toevoeging in huis. Een grijze keuken is heel goed te combineren met een mooi fornuis in een meer opvallende kleur als echte eyecatcher.

Duurzaamheid in de keuken

keukentrends duurzaam

Steeds meer mensen zijn bewust bezig op het gebied van duurzaamheid. Er worden steeds bewustere keuzes gemaakt en gekeken naar de impact van een aankoop op het milieu. Een keukentrend in 2022 is kiezen voor duurzame materialen of oplossingen. Je hoeft natuurlijk niet een geheel nieuwe keuken te kopen en plaatsen. Door je huidige keuken op te knappen met een aantal aanpassingen ziet deze er ook alweer heel anders uit. Denk aan het veranderen van de frontjes of het plaatsen van andere (tweedehands) tegels. Het geeft meteen een heel ander effect en uitstraling.

Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit speelt ook een grote rol rondom duurzaamheid. Mensen kiezen tegenwoordig liever voor kwalitatief hoogwaardige producten en spullen dan goedkoop. Met zijn allen zijn we steeds meer aan het investeren in goede en daarmee kwalitatieve producten. Denk aan een mooi luxe afzuigkap of een inductie fornuis en een koffiemachine van bonen in plaats van een Senseo apparaat. Een kunststof aanrechtblad zal je ook niet veel meer zien. Echter zullen we in 2022 wel dunnere aanrechtbladen zien in plaats van hele dikke.

Less is more

De laatste jaren zijn we eigenlijk al aan het ‘’ontspullen’’. Niet meer een kamer helemaal vol zetten met accessoires of andere spulletjes. Nee, less is more. Dit geldt ook bij de keukentrends voor 2022. Aanrechtbladen zullen behoorlijk leeg staan. Naast dat zullen handgrepen ook minder zichtbaar zijn. Dit geldt ook voor losse apparatuur. Apparaten in de keuken worden steeds vaker ingebouwd. Om nog meer ruimte te besparen kun je kiezen voor een kokend water kraan. Scheelt weer een waterkoker op het aanrecht.

Inspiratie moderne keuken

Landelijk in een modern jasje

Modern en landelijk kunnen niet samengaan? Dit kan zeker wel! Kies voor opvallende tegels in landelijke stijl en combineer het met een moderne keuken. Een andere trend die je in 2022 gaat zien zijn hoge keukenkasten. Deze zorgen voor een strak staaltje minimalistisch design. Een ander groot voordeel daarbij is natuurlijk de ruimte die je hebt om spullen op te bergen. Je gaat tenslotte de hoogte in en op die manier kun je meer ruimte benutten.

We hopen dat je iets hebt gehad aan onze 5 keukentrends voor 2022 en vol zit met inspiratie. Bekijk ook eens onze toffe retro koelvriescombinaties die een echte eye catcher zullen vormen in je keuken.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

oven schoonmakenstoves fornuis gebruiken