Wat kun je allemaal met een oven van Stoves is een vraag die veel Stoves gebruikers hebben. De mogelijkheden zijn namelijk enorm. Stoves is niet alleen een fornuis, maar beschikt ook over multifunctionele ovens. De ranges Sterling, Precision en Richmond hebben namelijk zeer uitgebreide functies die de ovens multifunctioneel maken en veel meer kunnen dan elk ander fornuis. Om voor het beste resultaat te gaan is het natuurlijk handig om te weten wat je allemaal met een oven van Stoves kunt.

In deze blog geven we graag antwoord op de vraag wat kun je allemaal met een oven van Stoves?

Verschillende ovenfuncties

De ovens van Stoves zijn multifunctioneel en daarom zijn er verschillende opties mogelijk. Het hangt er natuurlijk wel vanaf welk type Stoves fornuis je hebt. Soms heb je namelijk de beschikking tot 3 ovens en bij een ander model zijn het 4 ovens. Hieronder een instructievideo met de belangrijkste functies en knoppen uitgelegd. Onder de video vind je tekstueel de mogelijkheden nog uitgelegd.

Onder warmte met ventilator
Wordt gebruikt om bijvoorbeeld taartbodems te bakken. Het onder verwarmingselement zorgt ervoor dat de taartbodem wordt gebakken terwijl de ventilator ervoor zorgt dat de lucht rond de vulling circuleert.

3D Heteluchtoven
Bij de elektrische heteluchtoven is de verwarming element rond de ventilator gesitueerd. De ventilator circuleert de warmte door de oven en zorgt daardoor voor een gelijkmatige temperatuur.

Circulatiegrill
De warmte van de grill circuleert door middel van de ventilator door de oven. Daardoor is het niet nodig het gerecht om te draaien.

Intensief bakken (hete lucht met boven- en onder warmte)
Deze functie is voor intensief bakken. De warmte komt van onder en boven en wordt met behulp van de ventilator gelijkmatig door de oven verspreid.

Sudder functie
Temperatuur van circa 80-90 graden die zorgt voor een langzame garing van voedsel.

Ontdooi functie
Op natuurlijke wijze wordt bevroren voedsel sneller ontdooid.

Conventionele oven
In een conventionele elektrische oven komt de warmte van boven en onder. Omdat de warmte stijgt is de oven onderin kouder dan bovenin. Een belangrijk pluspunt is dat de boven- en onder warmte geheel onafhankelijk van elkaar zijn in te stellen.

Broodrijs functie
Deze functie laat de lucht circuleren zodat het brood op de juiste temperatuur kan rijzen.

Pizza functie
Voorgeprogrammeerde functie in de Heteluchtoven voor perfecte pizza’s.

Grilloven
Deze speciale oven met uniek grill element geeft ieder gerecht een heerlijk krokante korst. Deze functie kan ook gebruikt worden bij kleinere gerechten. Niet het gehele oppervlak gebruiken, maar selectief en gericht. Duurzaam en energiezuinig in het gebruik.

Stoves oven gebruiken

 

Stoves oven gebruiken

We hopen dat je nu op de hoogte bent van de opties en mogelijkheden die het Stoves fornuis met multifunctionele oven biedt. Ontdek onze inductie fornuizen of gas fornuizen voor het optimale kookplezier.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

keukentrends voor 2022koelkast indelen