Je koelkast indelen op de meest efficiënte manier biedt veel voordelen. Als je van koken houdt en daarom vaak te maken hebt meer meerdere ingrediënten dan is een georganiseerde koelkast geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat je alles makkelijk kunt vinden. Alleen een koelkast goed indelen hoe doe je dat? Waar staat wat en hoe zorg je voor optimaal gemak?

Een juiste temperatuur voor een koelkast is ongeveer 4 graden Celsius. Het verschilt echter per gebied in de koelkast. Onderin en achterin de koelkast is het bijvoorbeeld kouder dan bovenin en voorin. Het verkeerd indelen van je koelkast kan er tot leiden dat voedsel sneller bederft. In deze blog geven wij je daarom een aantal handige tips hoe jij de koelkast het beste kunt indelen. We lopen de koelkast van boven naar onder met je door.

Koelkastdeur indelenindelen koelkast tips

De koelkastdeur is de meeste warme plek binnen de koelkast. Aangezien de deur regelmatig open en dicht gaat om er iets uit te halen of in de koelkast te doen. Je kunt daarom beter geen zuivel in de koelkast deur bewaren. Dit wordt overigens wel door veel mensen gedaan. Zuivel heeft echter baat bij een constante temperatuur en in de koelkastdeur schommelt dat nog al eens. Het beste is om sauzen, sappen, boter en geopende frisdrank in de deur te zetten.

Extra tip: Bewaar wijn bij voorkeur in een wijnklimaatkast om op die manier altijd de juiste temperatuur te creëren in plaats van in de koelkast.

Bovenste plank(en)

De bovenste plank of planken in de koelkast zijn ten opzichte van de lagere planken iets warmer. Je kunt hier het beste producten bewaren, zoals kaas, yoghurt, vleeswaren of open potjes. Zet open potjes vooraan, zodat je goed kunt zien wat je allemaal nog geopend hebt staan. Kaas en vleeswaren kun je bewaren in speciale vleeswarenbakken of kaasbakken. Staat ook nog eens mooi en overzichtelijk.

Middelste plank(en)

De temperatuur in het midden van de koelkast is tussen de 4 en 6 graden. Een geschikte temperatuur voor eieren, melk en kliekjes van de dag ervoor. Let met kliekjes altijd op dat je deze volledig afgekoeld in de koelkast doet. Eieren kun je het beste in het doosje bewaren in de koelkast. Ook al zijn er mensen die zeggen dat ze ook op het aanrecht bewaard kunnen worden, maar die keus is aan jou.

Onderste plank(en)

Je had al eerder gelezen dat de koelkast onderin en achterin het koudst is. De temperatuur is daar ongeveer tussen de 0 en 4 graden. Je kunt hier het beste rauwe vlees, vis en andere producten die snel bederver leggen. Als je dit in de koelkast plaatst is het belangrijk en goed om te letten op dat je de producten niet tegen de achterkant aanlegt. Ze willen dan namelijk nog wel eens vastvriezen. Dit wil je natuurlijk zelf liever niet, let daar dus op.

Groentelade koelkast indelen

Veel groenten en fruit kun je in de koelkast bewaren. Echter zijn er ook bepaalde producten die je beter niet in de koelkast kunt doen. Welke groenten en fruit je wel in de koelkast en daarmee in het groentelade kunt doen zijn onder andere: broccoli, bloemkool, druiven, champignons, sla en prei. Kruiden kun je ook in het groentelade leggen. Veel mensen doen tomaten ook in de koelkast, maar deze kun je beter buiten de koelkast bewaren. De smaak gaat namelijk snel verloren wanneer ze in de koelkast bewaard worden. Hetzelfde geldt voor bananen. Leg deze in een fruitmand en niet in de groentelade van je koelkast.

Laat eten niet te lang uit de koelkast. Leg als je een product hebt gebruikt deze weer snel terug in de koelkast. De kans op bederven en het weggooien van voedsel wordt hierdoor verkleind. Prop de koelkast en de groentelade ook niet té vol. Het is namelijk belangrijk dat er ruimte overblijft voor circulatie in de koelkast.

koelkast juist indelen tips

Stoves koelvriescombinatie

Nu je weet hoe je het beste de koelkast kunt indelen wil je natuurlijk ook een mooie blikvanger in je keuken hebben staan. Maak daarom kennis met de koelvriescombinatie van Stoves. Onze mooie Stoves koelvriescombinatie heeft een stijlvolle en unieke uitstraling. De koelvriescombinatie is verkrijgbaar in 3 kleuren, namelijk zwart, rood en crème. Het is een statement; het getuigt van goede smaak en liefde voor lekker eten als daar tijd voor is. Met de nieuwe Stoves Breeze Retro koelkasten die voorzien zijn van een vriesvak, maak je het plaatje compleet. Een keuken waarin je leeft; een keuken waarin je met plezier kookt en een keuken waarin je je vrienden en familie graag ontvangt.

Geniet iedere dag weer van het opvallende design. Onder andere de mooie chromen handgrepen geven de koelkast de retro-uitstraling, voldoende body en vooral karakter. Zoals je van Stoves mag verwachten is deze koelkast zuinig (F) en voorzien van de nieuwste technieken als No Frost. Natuurlijk is onze koelvriescombinatie uitermate geschikt voor het goed indelen van je producten.

Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

stoves fornuis gebruikenafzuigkap schoonmaken