Boeren risotto met verse groenten

Benodigdheden:

1 Rode ui
1 Venkel
2 stengels Bleekselderij
50 gr Boter
450gr Risotto rijst
5 ml Jenever
50 ml Witte wijn
1 ½ ltr Kip of groentebouillon
150 gr Rode biet
150 gr Doperwt
50gr Parmezaanse kaas + extra voor garneren
125 ml (Slag)room
½ bosje Basilicum + extra voor garneren
250 gr Spinazie
Olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de conventionele oven op 180°C.
Snipper de ui, verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in blokjes. Knak de uiteinden van de bleekselderij en ris de stugge draden van de stengel. Snijd de bleekselderij in blokjes.
Verwarm een ovenschaal met boter op de voorste pitten van het fornuis, op laag vuur. Fruit daarin de ui, venkel en bleekselderij. Voeg de risotto toe en bak roerend glazig. Blus de rijst af met de jenever en wijn en breng aan de kook.
Verwarm de bouillon in een andere pan en voeg toe aan de rijst. Dek de ovenschaal af met folie en plaats in de oven voor 45 minuten. Roer halverwege de oventijd goed om.
Haal wanneer al het vocht door de rijst is opgenomen de schaal uit de oven. Zo niet, plaats de ovenschaal zonder folie 5 minuten terug in de oven.
Schil en snijd de biet in blokjes. Rasp de kaas en voeg de biet, doperwt, geraspte kaas en slagroom al roerend toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de risotto op diepe borden bovenop een handje spinazie. Garneer met extra Parmezaan en basilicum en besprenkel met olijfolie. Bon appetit!

TIP
Varieer met de kleuren, smaken en vormen van de oogstgroenten van het seizoen voor steeds nieuwe verrassende combinaties.
De biet in dit gerecht zorgt voor de bijzondere roze kleur van het gerecht.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search