Handige keukenaccessoires kunnen het koken een stuk gemakkelijker en leuker maken. Ze kunnen tijd besparen en helpen je bovendien met koken als een echte chef. In deze blog delen we daarom 5x handige keukenaccessoires met je om de tijd in de keuken nog leuker te maken. Ben je benieuwd naar onze top 5? Lees dan hieronder verder.

1: Wijn klimaatkasten

Wijn klimaatkastVoor de echte wijnliefhebbers is een wijn klimaatkast een echte must have. Afhankelijk van je wijncollectie en beschikbare ruimte kies je de wijnklimaatkast met ruimte voor het gewenste aantal flessen. Ga bijvoorbeeld voor een kleine wijnkoelkast die vol

doende ruimte biedt voor je wijncollectie, maar niet al te veel ruimte in beslag neemt. Met een wijn klimaatkast kun je de witte en rode wijnen onder de meeste ideale omstandigheden bewaren en op de perfecte temperatuur serveren. Een absolute meerwaarde voor in de keuken van echte wijnliefhebbers.

2: Messenblok

Goede messen moet je goed onderhouden. Als je messen namelijk terug in het keukenla legt kunnen er lelijke beschadigingen ontstaan. Vooral op het lemmet van het mes. Om dit te voorkomen en je messen in de juiste conditie te houden is een messenblok een goede optie. Je hebt daarin nog de keus in een messenblog met vaste gleuven of met een borstel. De messenblokken met borstel zijn praktisch en ruimtebesparend. Je kiest zelf waar je jouw messen wilt plaatsen door de flexibele borstel. Een super handige keukenaccessoire dus.

3: Koelvriescombinatie accessoires

Een koelkast en vriezer zijn onmisbaar in de keuken, maar je kunt er ook hele handige accessoires voor krijgen. Wil je bijvoorbeeld zo handig en efficiënt mogelijk je koelkast indelen dan kun je gebruik maken van bewaar accessoires. Denk aan vleeswarenbakken of een kaas opbergbak. Niet alleen voor de koelkast heb je handige organizers, maar ook voor de vriezer. Zo zijn er verschillende verhoudboxen en natuurlijk accessoires voor het maken van ijsblokjes. Met je de juiste en accessoires zorg je ervoor dat je koelvriescombinatie nog handiger is.

4: Kruidenrek

Wanneer je van koken houdt dan kunnen kruiden niet ontbreken. Ze zorgen net even voor die extra smaak aan een gerecht en kunnen een echte meerwaarde zijn. Vaak heb je niet 1 potje met kruiden, maar wel meer dan 10 stuks. Een kruidenrek kan dan een hele handige keukenaccessoire zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten kruidenrekken, denk aan liggend, staand of dat je ze kunt ophangen. Het is maar net wat jij hierin prettig vindt. Eén ding is zeker: ze gaan je een hoop zoekwerk in de keukenkastjes of lades besparen.

kruidenrek keuken

5: Oven accessoires

Heb je een fornuis met oven of een losse oven en wil jij deze graag een upgrade geven door middel van handige accessoires? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je. Zeker als je regelmatig de oven gebruikt voor het bereiden van maaltijden zijn een aantal oven accessoires voor in de keuken erg handig. Om te beginnen een thermometer, bij de bereiding van bijvoorbeeld vlees in de oven is de juiste temperatuur van groot belang. Daarnaast is een kippenhouder voor in de oven erg handig. Bereid op die manier de lekkerste kip in de oven. Een mooie ovenschaal en ovenhandschoenen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

afzuigkap schoonmakenwelke pannen voor inductie