Het intensief gebruiken van je oven is onlosmakelijk verbonden met etensresten die in de ovenruimte achterblijven. Hoewel je na ieder gebruik de oven even afneemt of er wekelijks een doekje doorheen haalt, is het lastig hardnekkige vetvlekken of aangekoekte etensresten te verwijderen. Het laatste dat je wil is een schuurspons gebruiken die niet alleen schoonmaakt, maar ook krassen in de oven kan veroorzaken.

Vraag is, wat is nodig om de oven goed schoon te krijgen zonder te moeten schrobben? Lees in deze blog hoe je in 3 simpele stappen jouw oven kunt reinigen, zonder veel moeite en met een zo goed als nieuwe oven als resultaat. Het enige dat je nodig hebt is een ovenreiniger met spuitmond, huishoudfolie en een zachte spons.

1.      De oven inspuiten

De oven reinigenHoud de ovenreiniger in de aanslag en spuit de binnenkant van de oven goed in. Haal van tevoren alle ovenrekken en -platen eruit en spuit ook die in met hetzelfde reinigingsmiddel. Daar waar je meer aanslag en vetvlekken ziet, kun je wat royaler zijn met inspuiten. Belangrijk is dat je geen plekken overslaat.

Wat betreft de ovenreiniger raden we je aan geen middelen met ammoniak te gebruiken. Ook is het niet nodig om reinigers van dure merken in te slaan. Een goedkopere variant uit de supermarkt is vaak al voldoende en zelfs citroensap en schoonmaakazijn doen wonderen voor de schoonmaak.

2.      De oven inpakken

Heb je de oven ingespoten, dan kun je door naar de tweede stap om jouw oven te reinigen. Hiervoor pak je de huishoudfolie erbij. In deze stap gebeurt het meest zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Je kunt de oven namelijk inpakken met de folie, zodat ieder ingespoten gedeelte bedekt is. Dat geldt ook voor de bakplaten en ovenrekken.

Door de oven in te pakken, voorkom je dat de ovenreiniger uitdroogt. In plaats daarvan kan die zijn werk doen en de hardnekkige vetvlekken en etensresten aanpakken. Laat de ovenreiniger ongeveer twee uur intrekken. Dat geeft jou gelijk de gelegenheid andere huishoudelijke taken als het schoonmaken van de koelkast op te pakken. Of om juist lekker even te ontspannen.

3.      De oven afnemen

Na ongeveer twee uur bedekt te zijn met huishoudfolie, is de oven schoongemaakt zonder dat je iets hebt hoeven doen. De laatste stap in het reinigen van je oven is de makkelijkste en waarschijnlijk ook de leukste. Want bij het weghalen van de folie neem je al veel van de losgeweekte vuiligheid mee. Nu is het een kwestie van afnemen met een zachte spons -gebruik géén schuurspons om krassen te voorkomen- en als in een televisiereclame zie je hoe de achterblijvende vlekken met één veeg weg zijn. Je oven is helemaal als nieuw.

Jouw Stoves oven makkelijk reinigen

Makkelijker wordt het bijna niet dan met deze 3 stappen jouw oven te reinigen. Het werk laat je namelijk over aan de ovenreiniger die in de twee uur dat jij wacht, zijn werk doet. Door op deze manier de oven schoon te maken, hoef je weinig inspanning te leveren en krijg je toch een brandschoon resultaat.

Nu de rest van de keuken nog. Ook voor andere keukenapparaten die je wilt schoonmaken, hebben we interessante blogs met handige tips. Lees onze blogs over het schoonmaken van je fornuis en van je koelkast. Dan kun je als je wilt de hele keuken in één keer aanpakken. Is je oven onderhand toe aan vervanging en ben je aan het oriënteren op een nieuwe? Neem gerust contact met ons op om je te laten informeren over de diverse ovens in ons assortiment.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

Koelvriescombinatie schoonmakenTips voor handige basisrecepten en -bereidingen