Merk je al een tijdje dat je huidige oven steeds vaker te wensen overlaat? Het lukt je minder goed om de temperatuur in de oven goed af te stellen en niet alle kookpitten werken naar behoren. Is het tijd om een nieuw fornuis te kopen? Lees in deze blog waar je op moet letten, zodat je straks achter een nieuw fornuis met plezier kan koken en de lekkerste gerechten uit de oven weet te toveren.

De behoeften die je hebt bij het koken

Het eerste punt waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw fornuis heeft betrekking op de behoeften die je hebt bij het koken. Mis je nu een extra kookzone omdat je huidige fornuis net te klein is? Of ben je in het bezit van een royaal fornuis dat eigenlijk te groot is voor je niet al te ruime keuken? Onderzoek goed wat je nu mist en nodig hebt of al hebt en wel kunt missen. Houd daarbij rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Wil je koken op gas of inductie? Lees hier wat de verschillen zijn tussen beide opties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
  • Hoeveel kookzones moet je nieuwe fornuis hebben? Heb je genoeg aan 4 of wil je royaal kunnen koken op een 7-pits inclusief wokbrander?
  • Wil je een fornuis met één of meer ovenruimtes? Groot voordeel van het laatste is dat je diverse gerechten tegelijk kunt klaarmaken zonder gedoe te krijgen met het reguleren van de temperatuur en het afstellen van de bereidingstijd.
  • Niet alleen het aantal ovenruimtes, ook de ovenfunctie is een punt van aandacht. Mis je nu een specifieke functie die je graag in een volgende oven terugziet? Houd dat dan ook in je achterhoofd terwijl je je oriënteert op een nieuw fornuis.

Nieuw fornuis kopen

Het budget dat je van tevoren vaststelt

Je kunt uitgebreide wensen hebben bij het kopen van een nieuw fornuis. Op zichzelf is daar niets mis mee, maar je maakt het jezelf makkelijker door van tevoren een budget vast te stellen. Het kopen van een nieuw fornuis is een flinke investering, dus dat wil je doordacht doen. Een helder budget helpt je daarbij. Weet je wat je kunt besteden, dan kun je binnen dat zoekgebied op zoek naar een geschikt fornuis. Een fornuis dat aan je wensen voldoet én dat betaalbaar is.

De ruimte die je in de keuken hebt

Heb je een budget voor een royale, brede oven met alle functies die je nodig hebt? Dan moet je niet vergeten te kijken naar de fysieke ruimte die je beschikbaar hebt in de keuken. Een standaardformaat met een breedte van 60 cm zal gemakkelijk passen. Maar zoek je een fornuis met meer kookzones en ovenruimtes, dan kom je al gauw op een bredere uitvoering van 90, 100 of 110 cm. Een mooi en luxe fornuis waar je jezelf al achter ziet staan, als je daar de ruimte voor hebt is dat alleen maar aan te raden. Is het fornuis eigenlijk te groot, weet dan dat je ook met een fornuis in standaardafmeting nog steeds naar hartenlust kunt koken.

De vormgeving die past bij de stijl van je keuken

Het laatste punt waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuw fornuis, is de vormgeving die past bij de stijl van je keuken. Want net als de werking en functies van het fornuis die steeds geavanceerder worden, groeien ook de mogelijkheden voor het uiterlijk. De stijl en kleur waarin het fornuis is uitgevoerd kunnen heel bepalend zijn voor de sfeer in je keuken. Zeker als je voor een mooie blikvanger gaat die is uitgevoerd in een opvallende, unieke kleur. Laat je inspireren door smaakvolle kleur- en materiaalcombinaties die je helpen te bepalen wat je mooi vindt. Zo kom je erachter wat voor type fornuis met zijn vormgeving past bij het natuurlijke, strakke of kleurrijke ontwerp van jouw keuken.

Nieuw fornuis kopen stijlen

Een nieuw fornuis kopen bij Stoves

Heb je na het doornemen van bovengenoemde punten in je hoofd waar je nieuwe fornuis aan moet voldoen? Neem dan de volgende stap om de zoektocht door te zetten en specifieker te maken. Nu je beter weet wat je wilt, wordt je zoekgebied kleiner. Laat je informeren over het fornuis waar je je oog op hebt laten vallen. Dit kun je vrijblijvend doen door een dealer bij jou in de buurt te bezoeken of door telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zijn benieuwd naar de wensen die jij hebt voor jouw nieuwe fornuis en staan klaar om je persoonlijk te adviseren.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken.

Tips voor handige basisrecepten en -bereidingen